Як і навіщо залишитися на ПМЖ в Куала-Лумпурі? - про туризм

Всі ми мріємо жити в теплій країні з можливістю подорожувати практично задарма. Правда?

Де це можна реалізувати? Давайте звернемо свою увагу абсолютно до непримітної (на перший погляд) країні Малайзії. Може бути, не кожен зуміє вказати цю країну на карті або згадати знамениті вежі Петронас.







А адже Малайзія зі столицею в Куала-Лумпурі на даний момент є найбільш гармонійно розвивається в співвідношенні ціна-якість в Південно-Східній Азії.

Отже, навіщо вам потрібен ПМЖ? Є кілька причин: щоб ви могли щодня купатися у басейні і ходити в сауну в своєму власному будинку, цілий рік насолоджуватися температурою 27-30 градусів тепла, щоб ви без проблем змогли облетіти всю Південно-Східну Азію, щоб для вечері у вас був нескінченний вибір ресторанів від японської кухні до арабської, щоб англійська мова стала вашим рідним і щоб китайці та індуси перетворилися для вас у рідних і близьких людей.

Але почнемо з поганої новини: ПМП вам ніколи не отримати. Однак ви можете залишитися тут жити на 5 років і більше за різними візами. Розглянемо варіанти.

1. Ви можете знайти собі партнера для сімейних уз, але доведеться прийняти іслам, надіти чадру і в п'ятницю молитися 5 разів. Але якщо ви раптом несподівано вирішите, не чекаючи двох років, що вам це все набридло, на жаль, вас позбавлять малазійського громадянства.

Але по правді, іслам сповідують тільки малайці. Так що ви цілком можете холоднокровно ставити ставки на симпатичних індусів і китайців малазійського походження, любов до яких не обумовлена прийняттям будь-якої релігії. І як свідчить закон, доведеться відмовитися від російського громадянства заради рису і пальм, бо Малайзія забороняє мати два громадянства.




2. Той варіант, який використовують майже всі європейці в Малайзії. Просто взяти квиток в одну сторону, зайти на сайт jobstreet.com і знайти роботу. Як показує практика, при активній життєвій позиції роботу можна знайти за 2-3 тижні. Тут катастрофічно не вистачає лікарів, програмістів, інженерів. На ці спеціальності великий попит, при наявності цього утворення, напевно, вам вдасться вкластися і в один тиждень. Крім цього, є деякі умовності для імміграційної поліції, у вас повинен бути досвід роботи не менше трьох років та вік не менше 27 років. За фактом, і 23-річні знаходили тут роботу і отримували довгоочікувані робочі візи. Бонус квитка в одну сторону полягає в тому, що прямо всередині Малайзії ви можете легально отримати робочу візу, і немає необхідності виїжджати з країни і оформляти це в посольстві, як, наприклад, в Європі.




3. Такий варіант підходить для багатих, або для розумних. Ви можете відкрити свою компанію, де статутний капітал повинен бути мінімум 35 млн. рінггіт (8 млн. доларів), і порахуйте плюсом загальні збори за реєстрацію компанії 1400 рінггіт (330 доларів). Особливий бонус отримують IT-бізнес, це вже варіант для розумних. Malaysia Super Corridor — www.mscmalaysia.my — програма для полегшеного стартапу IT-компаній, які звільняються від податків у перші кілька років, в штаті можу бути тільки іноземці. Наприклад, ви і всі ваші однокурсники :) Для всіх співробітників процедура оформлення робочих віз буде спрощена.




4. Якщо ви ще молоді і повні ентузіазму для навчання, в Малайзії можна відправитися і на отримання вищої освіти. Перше враження від цієї пропозиції може бути шокуючим, але ми відкриємо вам секрет. Справа в тому, що в Малайзії є філії зарубіжних університетів: британський University of Nottingham, австралійський Monash University або Limkokwing University of Creative Technology з головним кампусом в Малайзії, але з філіями в Ботсвані, Камбоджі, Китаї, Індонезії, Лесото, Сьєрра-Леоне, Свазіленді та Англії. Бонус навчання тут у тому, що за освіту ви платите в два рази менше, ніж в головному кампусі, економите на проживанні, але отримуєте атестат оригінального вузу й розташовуєтесь працювати в Пентагон або ООН зі своїми топовими дипломами. Але, на жаль, хлопці, перед надходженням доведеться здати IELTS.




5. Якщо ж ви все ще так само молоді і у вас зовсім немає ентузіазму для навчання, не біда. Якщо у вас є п'яти - або шестирічна дитина, у якого ентузіазму вчитися однозначно більше, ніж у вас, використовуйте дитини. Ви легко можете переїхати в Малайзії під приводом навчання в школі вашої дитини. Зазвичай візи опікунства для батьків оформляють англійські школи, які коштують досить дорого, зате віза дитини працює на вас. Ось кілька прикладів шкіл: Alice Smith International School, Australian International School, British School, Garden International School та інші. Інвестуйте в дітей!




5. Два попередні варіанти були для молодих та енергійних, а цей підійде людям які вже відбулися і бажаючим осісти. Малайзія зручна тим, що при наявності фінансових коштів в ній можна жити постійно. Урядом країни створена спеціальна програма для іноземців "Malaysia My Second Home".

Давайте розділимо бажаючих емігрувати на дві вікові групи: до 50 років та після 50 років. Перша група: у вас на картці повинна бути фіксована сума в 500 000 рінггіт протягом 3х місяців і регулярні надходження на картку в розмірі 10 000 рінггіт в місяць. Друга група: фіксована сума 350 000 рінггіт і щомісячні надходження на картку теж 10 000 рінггіт в місяць. Який же бонус від програми? Вам дається віза на 10 років! А якщо ви купили нерухомість, то отримуєте ще і знижку (нерухомість для іноземців в Куала-Лумпурі не продається дешевше, ніж 1 млн рінггіт). Ви можете привезти за цією програмою свого незамужнего та/або неодруженого дитини до 21 року (про його розумі вам доведеться подбати заздалегідь). Але якщо раптом ваш син вирішить вчитися, йому доведеться поміняти на студентську візу і втратити можливість знаходження в країні протягом 10 років. Ну, або доведеться якось хитрувати. Але це вже на ваш страх та ризик.




Щоб розуміти, куди ви зібралися, наведемо деякі ціни:


  • на сьогоднішній день зарплата для експатів не нижче 5000 рінггіт (79 тис. руб), ця планка встановлена державою;
  • вартість оренди студії зі спальнею в центрі міста становить 2500-3000 рінггіт;
  • середній чек місцевої вуличної їжі 8 рінггіт, в ресторані — 50 рінггіт;
  • переліт на Пхукет 200 рінггіт, Гонконг 400 рінггіт, переліт всередині країни до 100 рінггіт;
  • няня (помічниця по дому) фуллтайм — 1600 рінггіт;
  • плата за комунальні усллуги — 500-700 рінггіт.





  • Здається, всі карти розкриті, і інших можливих варіантів поки немає, але цього достатньо, щоб зробити перший крок до своєї мрії. І які б у вас не були стереотипи щодо пальм і крокодилів, пам'ятайте, що Малайзія на піку розвитку, з величезними перспективами і блискучим майбутнім.


    Подивись це обов'язково:
    Англійська для дітей за кордоном – куди поїхати?Англійська для дітей за кордоном – куди поїхати?Таїланд - Малайзія. - про туризмТаїланд - Малайзія. - про туризмТаїланд: подорож з користю - про туризмТаїланд: подорож з користю - про туризмЯк виїхати працювати за кордон - про туризмЯк виїхати працювати за кордон - про туризмДе кращий відпочинок в Малайзіїкуди поїхати, ціни на путівки і гарячі тури.Де кращий відпочинок в Малайзіїкуди поїхати, ціни на путівки і гарячі тури.Малайзія на карті світу - дивовижне місце для екзотики і прекрасного відпоч ...Малайзія на карті світу - дивовижне місце для екзотики і прекрасного відпоч ...